Wynk Collaborative adds interior courtyard to store in Singapore

0

Design studio Wynk Collaborative created a store in Singapore for Ginlee Studio, featuring pebble washed interiors and an indoor garden for a “quiet city respite.”


Located in a shopping mall in central Singapore, the Studio Ginlee The store is located on one level and is shortlisted in the Small Business Interiors category of the Dezeen Awards 2021.

The Ginlee Studio store is equipped with a workshop table for pleating in-store clothes

Wynk collaboration was commissioned to create a space that was not only a retail location for the fashion brand, but also a small workshop-style space that could be used to produce pleated Ginlee Studio clothing to order onsite.

Upon entering the store, visitors are greeted by a simple layout that includes curved clothes rails and a large cash desk, which doubles as a workshop table, organized around the sides of the Ginlee Studio store.

Interior image of the interior garden of the Ginlee Studio store
An interior courtyard is located at the back of the store

The brand’s clothes are organized on foldable metal rails that follow and respond to the contours and curves of the space.

“As the brand is known for its pleated garments, we wanted to subtly suggest the idea of ​​pleating by introducing folded or curved details in some of the elements, such as in the series of custom stainless steel clothes racks and also in the geometry. walls in the store, ”Wynk Collaborative told Dezeen.

The plants were housed in large planters
Tropical plants grow behind a curved pebble wash bench

A curved, stacked cashier’s workshop desk-table is wrapped in wood, metal, and pebbles, and sits in front of a wall of clothing.

The workshop table was designed to invite customers to observe the process of serving the brand’s bespoke pleated garments.

A shelf stores pleating molds at the Ginlee Studio store
A steamer and shelves are integrated into the store to facilitate the pleating process

A storage system for patterns and pleating patterns covers the wall behind the desk, while backlit shelves connect the wall between a metal-clad steam system. An opening at the back of the store gives a glimpse of a large green space flooded with bright light.

“The customer is encouraged to stand on the opposite side to observe the pleating process, or to sit in the yard to enjoy the greenery while waiting for the requested product to be finished,” said Wynk Collaborative.

Green space has been added to the store to create “a quiet respite from the city” and also houses the changing rooms. The space has been fitted with a large ceiling light that extends over the inner oasis in order to imitate daylight.

A neutral hued pebble wash covers the walls and floor of the space and provides a cool backdrop for the serene environment.

Steel clothes rails at Ginlee Studio store
Curved clothes rails are present throughout the store

A curved bench is extruded from the floor and is also covered in a neutral pebble wash, creating an abstract rock-like seating arrangement.

The curved seats also serve as a wall between a planted area containing shrubs and tall bamboo plants.

Detail image of the suspended ceiling of the Ginlee Studio store
The elements of the interior are designed to give the impression that they have been pleated

Wooden elements including stools and tables have been placed throughout the green space, adding a warm touch, while large mirrored doors visually extend the interior courtyard and conceal the changing rooms.

“We wanted to invoke the kind of spaces that are found in the tropical and subtropical climates of Singapore and Tel Aviv,” the studio said.

Clear floors thanks to a circular opening
Lighting throughout the store mimics daylight

“Think of the open courtyard spaces in traditional buildings and the interstitial spaces around those courtyards that are neither indoors nor outdoors, with lush vegetation to further push the ‘exterior’ quality of the spaces, creating a visual pause for the customer. “

Other shortlisted projects in the Small Business Interiors category at this year’s Dezeen Awards include Yatofu’s festively colored Bund post office and Stephanie Thantenhorst’s graphic opticians in Munich.


Source link

Share.

Leave A Reply